Призначення дисципліни полягає в формуванні у студентів уявлень про харчові барвники, їх властивості і способи отримання; вмінь проводити екстрагування барвників з природної сировини та синтезувати з напівпродуктів, визначати властивості барвників і знати методи використання для забарвлення харчових продуктів і косметичних засобів.
Метою навчальної дисципліни є формування здатності застосовувати на практиці знання щодо найбільш важливих класів барвників, що використовують у харчовій і косметичній галузях, способів їх отримання з природної сировини і методів хімічного синтезу, встановлення взаємозв'язку між будовою і кольором барвника та здатністю забарвлювати харчові продукти і інші матеріали, вивчення їх фізико-хімічних властивостей, метаболізму і токсичності.
- Teacher: САЛЄБА Людмила Володимирівна